Menu
КЪЩА ЗА ГОСТИ
"ЕЛЕНА"
Местоположение: БЪЛГАРИЯ
клиент: частно лице
проект: 2016,
площ имот: 1006 м² 
застроена площ: 142 м² 
разгъната застроена площ: 276 м²
озеленени площи: 735 м²
автомобилини и пешеходни алеи: 129 m²
паркоместа: 4 броя
 
Изборът от страна на собственика на стръмен терен с наклон 20% на северозапад до голяма степен определи визията на сградата, както и това сградата да е на полунива. Сградата е по-скоро зимна вила за почивка и каране на ски на голяма фамилия, разположена в един от зимните курорти. В сутерена са разположени двоен гараж - с лице към основния подход и обслужващи технически помещения. На етаж 1 са разположени дневна с трапезария за 12 човека, кухненски бокс, санитарен възел, помещение за ски и планинска екипировка, както и две спални с възможност за отделен достъп, баня и санитарен възел. Спалните са разположени на полуниво спрямо етаж 1. Двускатния покрив, подчертаващ планинския стил на сградата, преминава в покритие над верандата пред дневната. В дневната е проектирана ефектна интериорна стълба, чрез която е осигурен достъпа до галерия - малка дневна на етаж 2 и спалня с баня. На полуниво към този етаж, следвайки денивелацията на терена са разположени още три спални със санитарни възли.
Във фасадното оформление сме заложили на комбинацията от декоративните, пресовани под високо налягане и температура компактни ламинатни пана (HPL), имитиращи естествената дървесина, тъмна PVC дограма и зидария от естествен камък в ниската част на сградата.