Menu
ТОКИО 2010 МУЗЕЙ НА МОДАТА НА УЛИЦА ОМОТЕСАНДО
Местоположение: ТОКИО, ЯПОНИЯ
площ имот: 400 м² ; РЗП:  5 144 м² 

През последните десетилетия Япония се е превърнала във водещо общество на дизайна и индустриалното производство, което успешно е обединило западната наука и технологии с азиатската философия и история. Японският дизайн предоставя обслужване във всички аспекти на модерния живот, като все пак си остава визуално средство за изразяване на универсални истини и културни ценности, с уникална чувствителност и комбинации.
Япония е допринесла за подобряването и усъвършенстване на човешкия живот отвъд всякакви граници, от проектирането на ежедневни вещи до възможно най-сложните, като по този начин се е превърнала в пример за първокласен дизайн.
Конкурса изисква проектирането на 100 – метрова кула, съдържаща експозиции от модната история на двайсти век  и хармонизирана със съвременната японска архитектура, която да бъде символ на авангард и дързост и да се превърне в отличителен белег на Токио. Търси се връзка с околните сгради – на най-добрите модни къщи в света, така че сградата и нейната туристическа обиколка да се превърнат в интересна дестинация за задължително посещение на туристите в Токио. Базисната програма е музея да се развие на  4000 кв.м. площ.
Имота се намира на улица Omotesando.