Menu
ЦЕНТЪР НА НАУКАТА, СЪРБИЯ - БЛОК 39 – НОВ БЕЛГРАД
Местоположение: БЕЛГРАД , СЪРБИЯ
конкурс: 2010 г.
площ на квартала:  150 000 m² 
РЗП: 250000 м²

Главната функция на сградата е експозиционен център. Всички входове и оси в сградата са насочени и осмислят именно предназначението за изложбен център. Единият изложбен център е вътре а другият отвън и отгоре на покрива. Входната част преминава в изложбената, която е преплитане на постоянни и временни експозиции, като за някои групи е предвидена възможността да бъдат преграждани с мобилни стени. На това ниво е едната възможност за достъп до конферентна зала с 250места. Изискваните по програмата учебни помещения са разположени в южната част на сградата, като учебната площадка за игра  е с възможност за ползване както от студентите, така и от участниците в конферентната зала и от посетителите на изложбената част.
Към изложбената „улица” в сградата е ситуирана отделна видео зала за 100места. Разполагайки планетариум на покрива, предопределяме до него да достигат не само посетителите и учащите в сградата, но и обитателите на кампуса, които при разходка в градината на науката по алеята на науката, ще могат да се насладят и на интересните представяния в планетариума.  Около него в паркова среда са „разхвърляни” площадките за външни експонати.
Преливайки градината на науката към площад S-circus „SCIENCE AND ART” го оформяме като пространството, на което поставяме пластиката, отразяваща подема на науката.
Над озеленената плоскост на покрива като плавни хълмове са оформени покривите на ресторантската част и flexible classroom, като в междините на плоскостите ще прониква горно странично осветление.