Menu

СТРОИТЕЛСТВО ГРАДЪТ брой 38


ЗЕЛЕНИТЕ

АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ
от "Зелените" ИДЕИ до зрелите Архитектурни РЕШЕНИЯ


1. Защо участвате в проекта "Академия Градът" и с какво ви привлече той?
 "Академия Градът" е провокирано от идеята да се запозная с реалния процес на работа в бранша. Факт е, че на висшето образование в България все още му липсва достатъчна практическа насоченост, и смятам, че инициативи като тази биха могли да компенсират именно тази липса. Освен това считам за изключително полезна срещата с хора професионалисти от сферата на строителния бизнес и се радвам на създадените нови контакти с колеги кандидат-архитекти.
 
2. Какво ви насочи към конкретната тема?
 Темата за енергийната ефективност на сградите като че ли тепърва прохожда като масов проблем в България. Налице са редица примери заенергийноефективни сгради у нас, но те сякаш остават изолирани и не много известни. Смятам, че отсега нататък все по-често и все по-масово ще се стремим именно към проектирането и строителството на такива сгради и по тази причина реших, че „Академия Градът“ е чудесна възможност да науча повече за тях.
 
3. Какво е впечатлението ви от провежданите срещи и мероприятия?
Изключително съм доволна от организацията на проекта, както и от навременната и изчерпателна информация, която получавам от координаторите. В проведените до момента няколко срещи с менторите научих много нови за мен и тясно свързани с практиката неща, проведохме интересни дискусии и проследихме производствения процес на ITONG от А до Я в базата на "Ксела България", което ми направи най-силно впечатление и засили още повече интереса ми към проекта.